Kongre Hakkında
Değerli Meslektaşım
 
Bir milletin “hayat damarı” olarak tanımlandığımız takdirde kıymetini en mütekâmil şekilde belirtmiş olacağımız kültürel hayatımızın en mühim damarı şüphesiz “edebiyat” sahasının ürünleridir. Orta Asya’daki ürünlerinden bugüne değin akan bir nehre kendi malzemesini taşıyan sanatkârlarımız ile onların meydana getirdiği kültürel miras geçmişe ilişkin bu vurgusunun yanı sıra geleceğe dair önemini de haizdir.
 
Bu itibarla Türk dili ve edebiyatının dönem, tür ve sanatkârlarını değerlendirmek üzere 16 Mayıs – 18 Mayıs 2022 tarihlerinde, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ev sahipliği ve koordinatörlüğünde olmak üzere Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi, Taşkent Devlet Şarkşinaslık Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi ve Zhubanov Türk Bilim Üniversitesi ortaklığında 1. Uluslararası Türkoloji Kongresi, “Arayışlar ve Yönelimler” başlığıyla çevrimiçi olarak düzenlenecektir.
 
Yeni Türk Edebiyatı, Yeni Türk Dili, Eski Türk Edebiyatı, Eski Türk Dili ve Halk Edebiyatı alanlarında düzenlenecek olan 1. Uluslararası Türkoloji Kongresi’ne katılmak istediğiniz takdirde bildiri başlığınız ve özetinizle birlikte ekteki başvuru formunu doldurarak en geç 15 Mart 2022 tarihine kadar kongre sekretaryasına eposta yoluyla (turkolojikongresi@karabuk.edu.tr) ulaştırmanız gerekmektedir.
 
Kongrede Türkiye Türkçesi veya İngilizce olarak sunulabilecek olan tebliğlerin özgün değer taşıması, sahaya yenilik getirmesi, daha önce sunulmamış veya yayımlanmamış olması önem arz etmektedir.
 
1. Uluslararası Türkoloji Kongresi: Arayışlar ve Yönelimler’i teşriflerinizden kıvanç duyarız.
 
Saygılarımla
     
Prof. Dr. Murat Ağarı
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı
Kongre Başkanı

Ziyaretçi İstatistikleri

Online: 1 | Bugün: 18 | Bu Ay: 329 | Bu Yıl: 1301 | Toplam: 4002